BakBoeck-Logo-

Over ons

Hoe het begon...

BakBoeck-Lijn+

Er was eens...

 

een jongen , Roger Boeckaert, die werkte als bakkersknecht in verschillende bakkerijen. Zijn grote droom was een eigen zaak en in 1951 maakt hij, samen met zijn vrouw Agnes, deze waar. Bakkerij Boeckaert kwam tot stand in de molenstraat in Olsene.

 

In het begin brachten ze brood aan huis met een triporteur of fiets met manden, later in 1955 maakte die plaats voor de auto. Vanaf dan volgden veranderingen en nieuwe investeringen elkaar op: verbouwingen, nieuwe machines, personeel...

 

Roger en Agnes hadden 3 zonen: Freddy, Harry en Tony. Die kozen allen voor de bakkerstiel in respectievelijk 1963, 1971 en 1981. Later specialiseerde Tony zich als chocolatier en startte zijn eigen zaak in Zulte.

 

Freddy trouwde met Rita, zij werkten samen in de bakkerij.  Vooral het brood en de broodronde was hun terrein. Terwijl Harry, die reeds met Lea getrouwd was, de patisserie en de winkel voor hun rekening namen.

Freddy en Rita kregen 2 dochters en 1 zoon. Zoon  Jean Louis ging studeren aan de bakkerschool in Brugge.

Na het overlijden van Freddy in 2001 nam Jean Louis het werk van zijn vader over. Ook dochter Josephine werkte vanaf dan in de winkel.

 

In 2011 werd de oorspronkelijke bakkerij vernieuwd met geavanceerde technologieën om efficiënt en milieubewust te werken.

Na 55 jaar de bakkersstiel te hebben uitgevoerd is Harry op heden met pensioen. 

Toch kunnen we nog altijd ten allen tijde beroep doen op zijn kennis en helpende hand. 

 

Ook vandaag blijft dit familiebedrijf streven naar perfectie en investeert het verder in functie van de klant.

 

Zo heeft Bakkerij Boeckaert een website met mogelijkheid tot online shoppen en heeft tot op heden 3 broodautomaten in Grammene, Ooike en Olsene.

Ook voorzien we een brood- en koekenronde op zondagmorgen en hebben tal van specialisaties zoals themataarten, (luxe) ontbijtmanden...

 

...en we bakken nog lang en met dezelfde passie van weleer, de lekkerste ambachtelijke broden!