Hoe het begon ...

In 1951 verwarmde Bakkerij Boeckaert zijn eerste oven in de Molenstraat in Olsene. Hier investeerden Roger en Agnes met nieuwe en tweedehandsmaterialen in hun eigen bakkerij en kwam de jongensdroom van Roger, die sinds 1935 als bakkersknecht werkte in bakkerijen in o.a. Lovendegem, Beveren-Leie en Olsene, uit.

In het begin brengen ze brood aan huis met een triporteur of fiets met manden, in 1955 maakte die plaats voor een auto. Vanaf dan volgen de veranderingen elkaar snel op: de bakkerij investeert verder in verbouwingen, een uitgebreider machinepark en nieuw personeel. Ook de 3 zonen kiezen voor de bakkerstiel: Freddy in 1963, Harry in 1971 en Tony in 1981. Na enkele jaren kiest Tony ervoor om chocolatier te worden en hij start een eigen zaak in Zulte.

Terwijl Freddy en echtgenote Ria zich toespitsen op het brood en de broodronde, nemen Harry en echtgenote Lea de patisserie en de winkel voor hun rekening. Na het overlijden van Roger in 1987 en van Freddy in 2001, beslist (klein)zoon Jean-Louis om na zijn studies aan de bakkerijschool in Brugge het werk van zijn vader over te nemen. Ook dochter Josephine komt erbij en werkt in de winkel.           

 

In 2011 maakte de oorspronkelijke bakkerij plaats voor een vernieuwde bakkerij met geavanceerde technologieën om tijdsbesparend en milieubewust te werken. Ook vandaag blijft dit familiebedrijf streven naar kwaliteitsvolle producten die dagelijks met de grootste zorg bereid worden. Zo houdt Bakkerij Boeckaert de oven warm voor de toekomst.